Ontdek Äkäslompolo

Fins Lapland, wat voor zo’n 90% uit bos bestaat, is het gehele jaar door zeer de moeite waard voor een bezoek. Het hele jaar door behoudt Fins Lapland haar schoonheid. Äkäslompolo ligt midden in het National Park Pallas Yllästunturi met een oppervlakte van 1020 km2, en wordt omringd door de “The 7 fells”.

Het centrum van het dorp ligt op slechts 5 minuten wandelen. Hier bevinden zich een grote supermarkt, een apotheek, een paar souvenirwinkeltjes, een sportshop, een bar en diverse restaurants.

Op nog geen 5 minuten rijden vanaf het dorp ligt de berg Ylläs. Deze hoogste berg van Lapland beschikt in de winter over diverse skiliften met meer dan 50 afdalingen. Äkäslompolo ligt op 50 km (45 min met auto/taxi) vanaf het vliegveld Kittilä.

 

 Winter

Vanaf oktober wordt de lange winter van Lapland ingeluid. De temperatuur daalt dan langzaam tot onder het vriespunt en de eerste sneeuw valt. Deze wonderlijke koude winters zijn uitstekend geschikt voor allerlei winter activiteiten zoals diverse sneeuwscootertochten, skiën, langlaufen en husky- en rendiersafari’s.

 

 

 

 

 

 Herfst

De maand september staat geheel in het teken van de herfst. Deze zogenaamde ‘Ruska’ periode is zeer geliefd bij wandelaars en fietsers. Bessen en paddenstoelen worden geplukt en rendieren schuifelen door de bossen, op zoek naar allerlei lekkers. Prachtige herfstkleuren en mooie zonsopkomsten en zonsondergangen zijn te aanschouwen. Ook het eerste Noorderlicht wordt vaak in september al gezien.

 

 

 

 

 

 Zomer

De korte maar mooie zomers hebben heel veel te bieden. De dagen zijn lang en de temperatuur behaaglijk. De rendieren bezoeken dagelijks het dorp. Je hoeft je in Äkäslompolo nooit te vervelen. Je kunt hier o.a. vissen, wandelen, fietsen, kanoën, zwemmen en quad rijden.

 

 

 

 

 

 

 

nl_NLNederlands